Uusi festari rantautuu Tikkurilaan – Järjestäjät: Vantaa saa oman “Flow-festivaalin”

Jan Vaaka ja Kalevi Louhivuori aikovat toteuttaa uuden musiikkifestivaalin Vernissan ympäristössä elokuussa.

Päivi Tuovinen

KULTTUURI Vernissan “urbaani taidepläjäys” yhdistelee jazz-, funk-, soul-, r&b- ja hip hop -musiikkiesityksiä sekä kuvataiteita, tanssia ja muita taidemuotoja.

Kulttuurikeskus Vernissassa Tikkurilassa aiotaan järjestää ensi kesänä uusi festivaali, Free fall music festival. Tämä sekoittelee jazz-, funk-, soul-, r&b- ja hip hop -musiikkiesityksiä sekä muita taidemuotoja, kuten kuvataiteita ja tanssia.

Festarin takana on kansainvälisestikin palkittu trumpetisti, kosketinsoittaja ja laulaja Kalevi Louhivuori. Louhivuoren vasempana kätenä toimii tuottaja, lyömäsoittaja Jan Vaaka.

– Festivaali toteutetaan elokuussa. Tapahtuman piti ajoittua kesäkuuhun, mutta sitä pitää lykätä, koska saan alkukesästä perheenlisäystä, Louhivuori kertoo.

Porvoolainen kaksikko kuvaa uutta tapahtumaa “urbaaniksi taidepläjäykseksi” ja “Vantaan omaksi Flow-festivaaliksi”.

– Festaria ei voida järjestää elokuussa samaan aikaan varsinaisen Flow’n kanssa, koska tämä veisi meiltä yleisöä. Tarkka ajankohta lyödään lukkoon pian. Muut festareihin liittyvät seikat tarkentuvat helmikuussa, Louhivuori selvittää.

Festareiden on tarkoitus olla kolmipäiväinen, kohtuuhintainen viikonlopputapahtuma, joka järjestetään Vernissan salissa ja pihalla joenrannassa. Sekä perjantaina että lauantaina esiintyy kaksi huippuartistia ja kaksi nousevaa kykyä. Lisäksi on jamittelusessioita, joissa kaikki halukkaat voivat nousta lavalle improvisoimaan tähtien kanssa. Tarjolla on myös oheisohjelmaa.

Sunnuntai on pyhitetty lapsiperheiden päiväksi: tarjolla on lapsille sopivaa musiikki- ja muuta taideohjelmaa.

Festareiden avulla järjestäjät haluavat tuoda Vantaalle korkeatasoista musiikkitarjontaa, tutustuttaa nuoria jazziin ja muuhun rytmimusiikkiin ja hälventää pinttyneitä käsityksiä näistä genreistä.

Vaakan mukaan festareiden musiikkiartistit ovat samoja nimiä, joita kuullaan lähikuukausina Vernissan klubi-illoissa. Louhivuori ja Vaaka ovat itsekin esiintyjälistalla, muut esiintyjät eivät ole vielä varmistuneet. Kuvataiteilijoista ainakin taidemaalari Virpi Ekman on festareilla mukana.

Yleisötavoitteena on lähes tuhat kävijää per päivä. Vaaka sanoo, että tapahtuman ydinkohderyhmänä on 25–45-vuotiaat.

“Flow-festarin” toteutus maksaa kymmeniä tuhansia euroja. Rahoitusta hankitaan parhaillaan eri säätiöiltä. Järjestäjäkaksikko, Vernissan johtaja Vesa Peipinen ja Velmu ry:n toiminnanjohtaja Tommi Ouvinen pitävät festareiden toteutumista käytännössä jo varmana. Vernissa tarjoaa mielellään niille puitteet.

– Tikkurilaan sopii hyvin urbaani festari, joka tuo esille mielenkiintoisia artisteja. Tänne muuttaa jatkuvasti uusia asukkaita ja nuoria perheitä, jotka kaipaavat tällaista, Peipinen arvioi.

– Festivaali on sellaista, mitä ei ole ihan hetkeen täällä järjestetty. Hyvä piristysruiske Vantaalle, Ouvinen tuumii.

Lipunmyynti tapahtumaan alkaa mahdollisimman pian. Peipisen mukaan festari voi parantaa Vantaan kulttuuritarjontaa ja vetää Vernissaan uusia kävijöitä. Viime vuonna Vernissan yleisöennätys paukkui: paikan yli 200 kulttuuritapahtumassa kävi 35 000 vierasta.

Free fall nights

Vernissan ensimmäinen Free fall nights -klubi alkaa perjantaina 3.2. klo 20. Esiintyjinä ovat Johanna Försti ja Biniyam Schelling.

Försti tunnetaan Tanssii tähtien kanssa -orkesterin laulajana, Jo Stance -yhtyeen solistina ja 2016 Tähdet tähdet -ohjelman tähtikilpailijana. Illan aloittaa lupaava saksalais-etiopialaistaustainen räppäri Biniyam Schelling.

Opiskelijoille ja Elmujen jäsenille lippu maksaa 10 euroa, muille 15.

Seuraavat klubit: 24.2. Tuomo Prättälä, Heini Ikonen: Michael Jackson special. 31.3. Emma Salokoski, Hilkka Louhivuori. 28.4. Janna ja Eva. 26.5. Timo Lassy ja Linda Fredriksson. Kaikenikäisille tarkoitettujen iltamien on tarkoitus jatkua syksyllä.

Share to