Tavastialla koettiin tangon nuorennusleikkaus

Arvio: konsertti
Otto Talvio

Tango à la Yona Tavastialla.

Tämä on erikoinen ilta rock-klubilla. Sen tietää siitä, että tanssiparit ovat ottaneet tangoaskelia lavan edessä jo ennen kuin Yona eli laulaja Johanna Pitkänen (ent. Louhivuori) on edes astunut lavalle.

Tanssijat ovat tulleet kuuntelemaan nuorta naislaulajaa, josta viime kesänä melkein tuli Tangokuningatar 2013. Yona yhtyeineen taas on tullut esittämään uuden tangolevynsä innostuneelle yleisölle.

Levy on harvinaisen komea kokoelma elegantisti sovitettuja, herkkyydellä tulkittuja klassikkoja, silattuna parilla yllätyksellä.

Joukosta löytyy Kerkko Koskisen säveltämä tango Tulppaanisi ja tangosovitus Yonan debyyttilevyn kappaleesta Syyssävelmä.

Edellä mainittu on tunnistettavan koskismainen, täynnä pakahduttavaa tunnetta.

Sen laulumelodia on vaativa, mutta kuten läpi koko konsertin, Yona laulaa sen täydellisen hallitusti, sulavasti ja hurmaavasti.

Levynjulkaisukonsertti ei ole pitkä, mutta se on sitäkin viehättävämpi: Yonan ja hänen taustalaulajiensa HeiniAili ja Tuuli Ikosen valloittavat tulkinnat standardeista En enää mä vaieta voi ja Ilon kyyneleet nostavat tanssitunnelman kattoon ja Jorma Kalevi Louhivuori antaa trumpettisoolollaan molempiin verevän jazzkosketuksen.

Lopussa lavalle saapuu vallitseva Tangokuningas, sympaattinen Kyösti Mäkimattila, joka jää eläväisen Yonan rinnalla hiukan sivuosaan.

Encoressa Yona pyytää lavalle vielä Tangomarkkinoiden finaalista tutun Netta Skogin, ja kaikki kolme finalistia esittävät halailun ja yleisen hurmoksen keskellä yhteislauluversion klassikosta Pieni sydän.

Hyvin sopi tango Tavastialle.

Share to