First review: 5 stars!

Kulttuuri

Arvio: Jazz elää!

Kalevi Louhivuori Quintet

Almost American Standards

CAM Jazz

Arvio: 5/5

Jazzkulttuuriin kuuluva projektiluonteisuus antaa luovalla muusikolle loistavat mahdollisuudet luodata omia kiinnostuksen kohteitaan: sen kun vain perustaa uuden bändin jokaiselle intohimolleen. Trumpetisti Kalevi Louhivuorella tällaista pakottavaa monipuolisuutta on, joten niitä bändejäkin tarvitaan monta. Mm. Sun Trion, Big Bluen ja The Northern Governorsin rinnalle on nyt syntynyt omaniminen jazzkvintetti.

Louhivuoren säveltämillä kappaleilla hakeudutaan tällä kertaa jazzin amerikkalaisten jättiläisten jalkojen juureen. Levynkansien kiitoksissa nostetaan erityisesti esille nimet Dizzy Gillespie, Charlie Parker, Miles Davis, Horace Silver, Duke Ellington ja Ahmad Jamal. Bop-pohjainen musiikki on yhtyeen lähtökohta, mutta poikkeuksellisen freesiltä maistuvana ja omaksi tyyliteltynä.

Mistä näitä upeita nuoria soittajia oikein riittää? Louhivuoren ohella vain rumpali Jaska Lukkarinen kaikille suomijazzia seuranneille tuttu, mutta nämä uudemmat kollit, saksofonisti Ville Vannemaa, pianisti Mikael Myrskog ja basisti Eero Seppä hoitavat hommansa loistavasti. 50 minuutin upottava jazzflow vie mennessään.

Share to