Free Fall -festareilla lavalle voi nousta kuka vain – uudessa tapahtumassa soittaa tunnettuja artisteja ja nuoria lupauksia

Festivaalien ajaksi tunnelmallinen Vernissa valaistaan ledeillä. – Onneksi on sisätilat, jos säät eivät suosi, Jan Vaaka ja Kalevi Louhivuori tuumivat. Ensi vuonna tapahtumasta on tarkoitus tehdä koko Vantaan laajuinen

Jenni Nissi

TAPAHTUMA Free Fall Fest tuo Tikkurilan Vernissan lavoille tunnettuja muusikoita, mutta myös yllätyksiä katsomon puolelta.

Vernissan perjantaiöistä tutun Free Fall Nights -klubin konsepti pääsee testiin uusissa olosuhteissa, kun klubin järjestäjien samalla idealla toteuttama festivaali järjestetään ensimmäistä kertaa tulevana viikonloppuna.

Rytmimusiikkiin painottuvalla festivaalilla kuullaan tunnettujen artistien, kuten Emma Salokosken ja Osmo Ikosen, lisäksi nuoria vantaalaisia lupauksia.

Kuten klubeillakin, festivaalikävijät voivat nousta lavalle jammailemaan bändin ja artistin kanssa.

Muusikkoina itsekin työskentelevät järjestäjät Jan Vaaka ja Kalevi Louhivuori haluavat antaa nuorille artisteille mahdollisuuden osoittaa kykynsä ja oppia samalla uutta.

Niin sanotulla jamipassilla pääsee festivaalilla sekä kuuntelemaan musiikkia että esittämään sitä.

– Koko klubikonsepti syntyi aikoinaan siitä, että opimme itse nuorina muusikkoina paljon osallistumalla jameihin kokeneempien muusikoiden kanssa, Louhivuorimuistelee.

Nuorien muusikonalkujen kannattaakin näyttää taitonsa, sillä festivaalin yhteydessä järjestetään jami-kilpailu, jonka voittaja palkitaan keikkasopimuksella tuleville klubeille.

Keikkojen lisäksifestivaalikävijät voivat osallistua erilaisiin pajoihin tai käydä vaikka näyttelyssä.

Yhdessä pajoista voivat keikkalavaa arastavatkin kokeilla musisointia. Pajassa pääsee testaamaan tulevaisuuden soittimia, jotka puetaan päälle, Louhivuori kertoo ja esittelee tyköistuvaa valkoista hanskaa, jonka kämmenpuolella on paineltavia anturoita.

– Kynnys musiikin soittamiseen voi madaltua, kun soittimen saa pukea päälle, hän uskoo.

Pajoja ja muuta oheisohjelmaa on luvassa myös sunnuntaina, joka on omistettu lapsiperheille. Musiikin ohessa lapset voivat piirtää sarjakuvia tai rakentaa soittimia.

– Olemme halunneet tapahtumasta koko perheen festivaalin, jossa korostuu itse tekeminen, järjestäjät summaavat.

Ensimmäistä kertaa järjestettävää tapahtumaa ei ole haluttu profiloida liikaa, järjestäjät kertovat. Ensi vuonna isommin, he suunnittelevat.

Lippujen hinnat on haluttu pitää matalina, jotta mahdollisimman moni tulisi tutustumaan uuteen tapahtumaan.

– Uuden festivaalin nostaminen esille on haaste, mutta uskomme, että yleisö tulee nauttimaan viikonlopusta, Vaaka arvioi.

Klubeilta saatu palaute on ainakin ollut positiivista.

– Yleisö elää yhdessä esiintyjien jännitystä ja kannustaa kympillä, Vaaka kuvailee jamikeikkojen tunnelmaa.

Free Fall Fest ja Free Fall Kids la–su 5.–6.8. Vernissassa (Tikkurilantie 36).

Teksti: Jenni Nissi

Free Fall Fest

Perjantaina ravintola Ugglassa, Helsingissä (Annankatu 10) klo 22 mm. Micke Björklöf ja Ville ”Lefty” Leppänen. Ilmaiseksi sisään klo 24 asti.

Lauantaina: Room Full of Hendrix, Trespassers, Eternity Hour, Variant, Hoippuorkesteri, Emma Salokoski ja Osmo Ikonen.

Sunnuntaina: Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu, Takuumiehet ja Mörrimöykyn suvi -musikaali.

Lisäksi mm. karaokeklubi, animaatiopaja ja Rakkauden tiloja -näyttely. Ruokakojuja sekä kahvila avoinna.

Liput lauantaina 31,50 euroa ja sunnuntaina 13,50/7,50 euroa tai perhelippu 32,50 euroa Tiketistä.

Lisätietoa: freefallfest.net sekä Free Fall Nights Facebookissa.

Share to