Jamikulttuuri kukoistaa Vernissassa

kuva keikalta

Vernissan uusi rytmimusiikkiklubi tuo Vantaalle kotimaiset eturivin solistit ja huippujamit. Elokuussa Tikkurilaan rantautuu samalla konseptilla myös aivan uudentyyppinen rytmimusiikkifestivaali Free Fall Fest.

Kansainvälisesti palkittujen muusikkojen Kalevi Louhivuoren ja Jan Vaakan isännöimä Free Fall Nights -klubi siirtyi vuodenvaihteessa Storyvillestä Vernissaan. Klubilla kuullaan jazzia, soulia ja muuta rytmimusiikkia. Lavalle nousee joka keikalla Free Fall Housebandin lisäksi sekä huippuartisti että nouseva kyky ja illan päättävät Louhivuoren johtamat Free Fall -jamit.

Jokainen klubi-ilta on ainutkertainen ja täynnä yllätyksiä niin esiintyjille kuin yleisöllekin. Artistit joutuvat illan aikana haastamaan itsensä ja heittäytymään todelliseen vapaapudotukseen, sillä kappaleet saattavat rönsyillä musiikkityylistä toiseen improvisaatioiden myötä. Solistit esittävät omien teostensa lisäksi itselleen tärkeää musiikkia, jonka kanssa ovat kasvaneet. Kaikki kappaleet on sovitettu uudelleen niin, että improvisaatiolle jää tilaa. Lava on avoin myös yleisölle, joten kaikki halukkaat voivat nousta lavalle improvisoimaan tähtien kanssa.

Aikaisemmilla klubeilla vapaapudotukseen ovat uskaltautuneet muun muassa Paleface, Jukka Perko, Osmo Ikonen ja Sami Pitkämö. Jamit ovat parhaimmillaan kestäneet tuntikausia, kun yleisö ja esiintyjät ovat yhdessä hullaantuneet musiikki-ilotteluun.

Kevätkauden Free Fall Nights -klubit

24.2. Tuomo Prättälä & Tuuli Ikonen
31.3. Emma Salokoski & Hilkka Louhivuori
28.4. Janna & Eva Louhivuori
26.5. Timo Lassy & Linda Fredriksson

Klubille mahtuu kolmesataa henkilöä. Lippuja Free Fall Night -iltoihin myy Tiketti. Liput 15€/10€.
Klubien ohjelma alkaa klo 20:30. Tapahtuma on ikärajaton (ala-ikäisille on oma alue).

Julkaistu: 15.2.2017
Share to