Suomijatsarin elämää vuonna 2016 – Kalevi Louhivuorella on monta rautaa tulessa

Sovellusbisneksiä Jacksonin perheen kanssa ja bändejä vaikka muille jakaa. Kiirettä pitää Louhivuoren pojalla.

JKL SIDE

 

 

SOUNDI: alkuperäinen artikkeli (Antti Sillanmäki)

Trumpetisti Kalevi Louhivuori on täydellinen esimerkki nykyajan muusikosta, jonka päivät täyttyvät hyvin paljon muustakin kuin vain soittamisesta. Louhivuori työskentelee musiikin parissa todella monipuolisesti, sillä hän on ahkerasti levyttävän ja keikkailevan muusikon ohella ainakin keikkamyyjä, festarijärjestäjä ja jopa musiikinopetuspelin kehittäjä.

Soundi kysyikin mieheltä puhelimitse hieman kuulumisia ja lähiaikojen suunnitelmia.

– Olen julkaissut kolme omaa levyä tänä vuonna. Lisäksi olen ollut mukana soittamassa monella levyllä, esimerkkinä Ville Ojasen Kameleontti, joka pääsi Independent Music Awardsissa ehdolle parhaaksi instrumentaalilevyksi.

 

Louhivuoren omat tämän vuoden julkaisut ovat keväällä ilmestyneet Big Bluen Shooting Star ja Kalevi Louhivuori Quintetin Almost American Standards ja tuoreimpana lokakuussa ilmestynyt Sun Trion Reborn.

– Seuraavaksi teen Kalevi Louhivuori Quintetin toisen levyn, sen jälkeen vuorossa on The Northern Governorsin ep tai jopa kolmas kokopitkä albumi. Ensi vuodelle on lisäksi tarkoitus tehdä ainakin albumi uuden trion kanssa, ja vielä yksi sooloprojekti.

Musiikin tekemisen ja esittämisen lisäksi miestä pitää kiireisenä siis myös keikkojen järjestäminen muille.

– Aloitin juuri myymään keikkoja Fantastico Musicissa, ja olen pyörittänyt Free Fall -klubia Helsingissä Storyvillessä. Ensi vuodeksi klubi siirretään Tikkurilan Kulttuurikeskus Vernissaan, siten että klubi olisi aluksi kerran kuussa. Vernissassa järjestetään myös festivaalit kesäkuussa, siten että tapahtumia on niin sisällä keskuksessa kuin ulkoilmassakin.

Louhivuoren isä, Jyväskylän yliopiston musiikkitieteen tohtori Jukka Louhivuori on kehittänyt musiikkikäsineen, ja yhdessä he johtavat projektia jonka tarkoituksena on julkaista musiikinopetuspeli.

– Musiikinopetuspelistä on tehnyt ensimmäisen demon helsinkiläinen Combo Breaker Oy, joka koostuu suomalaisista pelialan konkareista. Tätä projektia varten perustettiin Taction Enterprises, ja sen nimissä ollaankin saatu useita sijoittajia. Projektin soft product launch järjestetään tämän kuun lopussa Helsingissä järjestettävässä Slush Music -tapahtumassa, ja siellä annetaan showcase musiikkikäsineestä.

– Slush Musicin tapahtumassa meillä on mukana tunnettu artisti esittelemässä musiikkikäsinettä. Piakkoin kun käsineestä saadaan teollinen prototyyppi valmiiksi, niin alamme koodaamaan itse peliä toden teolla, joskin sen perustukset ovat jo valmiina.

Myös Jacksonin klaanilla on näppinsä musiikkipelissä.

–  Jermaine Jacksonin tytär Autumn Jackson kuuluu Taction Enterprisesin perustajiin. Hänen kanssaan olemme suunnitelleet pelin loppuun saakka.

Miehen aikataulu kuulostaakin todella kiireiseltä. On ihme, että Louhivuoren aika riittää kaikkeen tähän, varsinkin kun otetaan huomioon että julkaisutahdin tiukkuudesta huolimatta kaikki projektit tuppaavat olemaan priimaa. Hänellä on nimittäin tässä mainittujen asioiden lisäksi vielä monia muita projekteja koko ajan etenemässä.

– Olen niin laiska, että kun teen jotain, teen sen niin tehokkaasti kuin ikinä mahdollista, jotta siihen menee mahdollisimman vähän aikaa. Näin voin tehdä monta asiaa lyhyessä ajassa.

Ja näin miehelle jää myös vapaa-aikaa, jota hän kuluttaa ainakin frisbeegolfia pelaten.

Share to